За нас

katarzis-total-freedom

Катарзис е анархистки DIY журнал, роден от неутолимата ни жажда за свободен живот. Всичко започна с желанието да споделим нашите идеи за един по-добър свят, изграден въз основата на взаимопомощ и самоопределение.

Не сме известни писатели, нито философи, пълни с теории. Ние сме армия от осъзнати мечтатели. Пишем, за да дадем глас на нашите виждания и идеи, но и правим всичко възможно, за да изживеем мечтите си във всекидневния живот. Винаги се опитваме да подплатим приказките си с действия. Нашата цел не е “да ви възпитаваме”, а всички да се учим един от друг. Не твърдим, че нашите идеи са по-правилни и по-важни от вашите. Много от вас имат знания и опит много по-различни от нашите и затова бихме желали да се учим от вас така, както желаем да изразим собствени си убеждения.

Не сме доволни от света, в който живеем, но дори обградени от толкова много смърт и отчаяние се борим за постигане на желанията си, защото все още се чувстваме живи. Много са пречките в днешния свят, които не ни позволяват да живеем щастливо: ограничени сме от правителства, икономически системи, религиозни суеверия, културни ограничения, идеологии на омраза и невежество. От подчинението и безнадеждността на тези около нас.

За нас революция е момента, в който човек се отскубва от тези ограничения и принуди, поема управлението на собствения си живот и превръща мечтите си в реалност. Това е нещото, което искаме да правим. Това е нещото, което се опитваме да постигнем, отчасти, с издаването на този журнал.

Вярваме, че всеки един от нас има свободата да разкрие своя безграничен потенциал и нито една йерархична система на власт не може да ни спре. Ако си съгласен, нека направим нещо по въпроса.

katarzis logo